Ungar och ungdjur till salu:  senast uppdaterad 30 oktober 2019

 

Kaniner är snälla och trevliga sällskapsdjur, de har anspråkslösa krav på skötseln men de måste få leva under förhållanden som de är skapta för. Kaniner är inte "flockdjur" som många tror, utan lever i kolonier där alla bor i sin egen håla men delar en stor del av gångsystemet gemensamt. Det innebär att de inte vill bo och leva helt isolerade från andra artindivider. Kaniner behöver daglig omvårdnad och vill inte lämnas helt ensamma utan kontakt med några andra varelser. De behöver en tillräckligt stor bur, så de kan röra sig obehindrat och uppskattar att få komma ut i en rasthage.

 

Basfodret är gräs, färskt eller som torkat hö. Kaniner har ständigt växande tänder där tillväxten är 1-1,5 mm i veckan och det är viktigt att de får rätt foder med möjlighet att gnaga på grenar och annat grovfoder som bidrar till att tänderna slits på rätt sätt. De allra flesta tandproblem på vuxna kaniner beror på fel utfodring.

Ungarna levereras absolut tidigast vid 7 veckors ålder, helst vid 8 veckors ålder, först då är de mogna att bryta kontakten med mamma och syskon. Kaniner har ett komplicerat matsmältningssystem som är känsligt för störningar. Kaninungarna måste hinna bygga upp en tillräckligt varierad tarmflora och ett starkt immunförsvar som klarar av den stress det innebär att bryta kontakten med mamman och flytta till en ny miljö.

 

Mer information om mina försäljningsvillkor och bokningsrutiner för kaninungarna hittar ni här.

Det krävs en vuxen person som tar ansvar för kaninens vård och ser till att den hanteras på lämpligt sätt, det ansvaret kan man inte överlåta till ett litet barn.

Jag säljer därför enbart kaninungar till hem som uppfyller dessa minimikrav.  
Alla kullar är väl planerade för att skapa friska avels- och sällskapskaniner som förhoppningsvis får ett långt liv! Ingen kull "produceras" bara för att säljas, därför är inte alla ungar i en kull till salu.

En del stannar här på Flåhackebacken som blivande avelskaniner. En del är redan sedan tidigare förbokade av andra uppfödare. En del exporteras också till uppfödare i våra grannländer.

Kaningården finns i ett villaområde i centrala Tyresö strax söder om Stockholm. Karta se här. Bra kommunikationer, motorväg och busslinje från Globen. Busshållplats 5 min gång från buss till huset.

En ständigt återkommande fråga: Vilket kön ska jag välja, hane eller hona och hur många kaniner vill bo tillsammans i samma bur? Svaret är inte enkelt, väldigt många faktorer påverkar beslutet. Information om mina personliga erfarenheter av detta hittar ni här.

Söker ni mer information om föräldradjuren så hänvisar jag till förstasidan, där finns länkar till alla mina avelsdjur indelade i grundfärg och teckning. Där finns bilder och flera led i släkttavlan.

Jag säljer också min bok "Kunskapen om kaniner" som innehåller allt man behöver veta om kaninens skötsel, avel och sjukdomar, se närmare om den på startsidan.  

Vill ni veta mer, ta kontakt med mig genom att skicka e-post till: birgit@kaninhem.se eller ring 08-712 81 59, mobil: 070-768 28 37

 

Födda kullar: Här nedan lägger jag ut detaljerad information om kullarna, vilka föräldrarna är med bilder via länkar.

Bilder på ungarna läggs in på sidan när de börjar röra sig utanför redet, vilket de gör vid 3-4 veckors ålder.

Det är svårt att med säkerhet se skillnad på könet på små kaninungar, för att minska risken för att det blir fel anges det först när de är lite äldre.

Observera att Dvärgvädurar föds med upprättstående öron som de sedan lägger vid lite olika ålder.

Kullarna placeras nedåt på sidan allt eftersom de föds.

Årets kullar!

 

Hela kaningårdens besättning har blivit vaccinerad mot RVHD typ 1 och 2 (gulsot på kanin). Det innebär att de ungar som föds också genom sin mamma har ett grundskydd mot sjukdomen. Bor man i områden som har smitta, bör man åter vaccinera ungarna vid ca 10 veckors ålder.
Reser man med kaninen till södra delen av landet samt till Öland eller Gotland bör man absolut vaccinera dom.

Kull 901 Född 19 mars      Alla ungar sålda

Kull 902  Född 21 mars     Alla ungar sålda

Kull 903    Född 30 mars   Alla ungar såld

Kull 904 Född 30 mars      Alla ungar sålda,

Kull 905 Född 30 mars      Alla ungar sålda

Kull 906 Född 31 mars      Alla ungar sålda

Kull 907 Född 3 april         Alla ungar sålda

Kull 908 Född 9 april         Alla ungar sålda

Kull 909 Född  9 april        Alla ungar sålda

Kull 910 Född 10 april       Alla ungar sålda

Kull 911   Född 23 april     Alla ungar sålda
    

Kull 912 Född  24 april     Alla ungar sålda
 

Kull 913  Född 8 maj         Alla ungar sålda

Kull 914 Född 22 juni       Alla ungar sålda

Kull 915 född 5 juli            Alla ungar sålda

Kull 916 Född 6 juli           Alla ungar sålda

Kull 917 född 10 juli          Alla ungar sålda  

Kull 918 Född 14 juli       Alla ungar sålda  

Kull 919 Född 30 juli      Alla ungar sålda

Kull 920 Född: 9 augusti Alla ungar sålda

För tillfället väntas inga fler kullar. Många av avelshonorna fäller nu och då ska dom inte samtidigt bära foster eller ge di!!