Flåhackebacken´s Boris story!

Boris föddes i mitten av maj 1996 i en kull på 6 ungar.
Stamträdet var exelent. Hela kullen såg jättefin ut! Jag hade helst sparat allihop men…..utrymme??
Jag sparade två stycken, "Vivaldi" 433-5 viltgrå manteltecknad hane och "Rödluvan" 433-2 viltgul hona. Bägge dessa blev framgångsrika tävlings och avelsdjur hos mig.
Tina Grönwall i Stockholm hade en nystartad uppfödning av Dvärgvädur, hon ville ha en lovande utställningshane och köpte ungen Boris 433-3.

Omständigheter senare för hennes familj, innebar att de sålde villan (alldeles nedanför Globen i Stockholm) och flyttade till lägenhet. Här fanns det inte längre plats för alla  kaniner. Tina erbjöd mig dec. –97 att köpa tillbaka Boris, vilket jag omedelbart nappade på.

Boris har lyckats bra på utställningar. Är Svensk och Norsk Dvärgkaninklubbs Champion. Fick 95 poäng med avdrag för fällning på Sv. Dk klubbens vinterutställning i Göteborg 25/3-00, som bästa resultat.

Boris är pappa till min rekordkull. De tre kullbröderna  Blyger, Filepin och Vinst. Alla viltgrå manteltecknade och alla med 95 poäng.  Alla tre, Svenska och Norska DK Champions. Filepin är dessutom Svensk Champion.

Boris bor hos en fodervärdsfamilj här i Tyresö sedan våren 1998. Där är han en omhuldad familjemedlem och har härliga dagar. Nu har han hunnit bli 5 år gammal men jag hoppas att han får vara frisk och fortsättningsvis kan följa mig på utställningar. Ett charmtroll är han hur som hellst!

Den 28 augusti 2003 slutade Boris story. Han var då 7,5 år och det får anses som en hög ålder för en kanin.
Han förenades med sina föregångare, men efterföljes av många barn och barnbarn. För mig var han en stor personlighet och en mycket tillgiven och opretentiös kanin.